פסק-דין בתיק ב"ל 46035-08-10
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
46035-08-10
5.8.2013 |
|
בפני : ד"ר אריאלה גילצר-כץ - אב"ד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יוסף שטמברגר עו"ד עובד כהן |
: המוסד לביטוח לאומי עו"ד שרון חג'ג' עו"ד יפית מזרחי-לוי |
| פסק-דין | |
1. בדיון לפני כב' השופטת מיכל לויט, שופטת בכירה, הגיעו הצדדים להסכמה באשר לתשתית העובדתית לתיאוריית המיקרוטראומה בקשר לפגיעה בכתף שמאל.
2. ביום 22.7.12 מינה בית הדין את ד"ר יעקב פעילן, רופא אורטופד מומחה מטעם בית הדין, על-מנת שיחווה דעתו בעניינו של התובע.
3. העובדות כפי שהועברו למומחה ושהתבססו על תצהיר התובע -
א. התובע, יליד 1945, עובד מאז תחילת שנת 1982 ואילך, כ- 30 שנה לערך, במפעל לייצור נקניקים אשר באזוה"ת הר-טוב, כעובד במשרה מלאה, משך 6 ימים בשבוע עד לשנת 2003 ומאז עבר לעבוד 5 ימים בשבוע.
ב. משנת 1982 ועד לשנת 2007 עבד התובע בהכנת תערובת הבשר לייצור נקניקים והחל משנת 2007 ועד לקרות הפגיעה בשנת 2009 ולמעשה עד היום עובד התובע בשקילה וערבוב של תבלינים.
ג. כחלק מעבודתו ולאורכה עסק התובע בנשיאה ו/או הרמה של מיכלי בשר ו/או שקי תבלינים אשר היו עמוסים ובעלי משקל כבד מאוד.
ד. בתקופות שנות עבודתו הרבות בהכנת תערובת בשר לנקניקים, היה התובע נושא ומרים אל מערבל המזון מיכלי בשר (פיילות) אשר משקלם עמד על כ- 50- 40 ק"ג כל אחד. התובע היה מרים כ- 50 פיילות ביום אל מערבל המזון משך כל יום העבודה. התובע היה מרים ונושא את המיכלים, יחד עם עובד נוסף, תוך שימוש לרוב ביד שמאל - ידו החזקה. יד שמאל שימשה את התובע בהרמת המיכל וידו הימנית הייתה מניפה את הפיילה אל מערבל המזון.
ה. ידו הדומיננטית של התובע לכל הפעולות ובעבודתו הינה יד שמאל ואולם התובע כותב ואוכל ביד ימין.
ו. בעבר ומשך שנים רבות התובע היה גם מוציא את התערובת המוכנה בידיו אל עגלות המילוי.
ז. כך גם בתקופת עבודתו בערבוב תבלינים, היה התובע נושא ומרים ארגזים ו/או שקים של תבלינים אשר נדרשו לצורכי הכנת הנקניקים, ואשר משקלם היה מגיע כדי 25- 20 ק"ג כל אחד. התובע נצרך להרמתם של קרטונים אלה על מנת לסדרם על פני מדפים תוך המרת זרועותיו מעל לובה השכמה, משך פעמים רבות בכל יום. ביום היה מרים בממוצע כ- 5 קרטונים כאמור לפחות.
ח. לצורך הכנת הנקניקים היה התובע נדרש להכין תערובת של תבלינים אותם היה לוקח מתוך הארגזים. עבודה זו מאומצת במיוחד ונמשכת משך יום שלם, שכן לצורכי הכנת תערובת התבלינים היה לוקח מתוך הארגזים מספר קילוגרמים מכל אחד על מנת להרכיב תערובת תבלינים ייחודית שהייתה מועברת למפעל לייצור הנקניקים. התובע נדרש בכל יום להכנת כ- 40 עד 50 שקים של כ- 6 ק"ג עד 9 ק"ג בממוצע כל שק, בעבודה שנעשית במהירות תוך שהוא מרים ומוריד את השק למדפים של תערובת מוכנה. את איסוף התבלינים לשק היה עושה רק ביד שמאל.
ט. עוד יצויין כי התובע הינו שמאלי ומשחק פעם בשבוע בשעות הפנאי טניס.
4. ואלה השאלות שהועברו למומחה והתשובות שנתקבלו ממנו:
1. מהי מחלת התובע ?
"אצל מר שטמברגר אובחן קרע של שריר הביספס הרחיקני בזרוע השמאלית.
קרע מסוג זה נגרם בד"כ ממאמץ חד פעמי וחריג של כיפוף המרפק עם הפעלת כח עם שריר הביספס."
2. האם יש קשר סיבתי (גרימה או החמרה) בין מחלתו לבין עבודתו או הארוע, כמתואר בעובדות?
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|